11 Mart 2014 Salı

Horizon Mum "Kendi mumunu kendin yap" workshopu...

Mumu çocukken apartmanımızdaki teknik sıkıntıdan dolayı apartman aydınlatmada kullanırdım. Yıllar sonra süs ve dekor amacı ile de kullanıbileceği hiç aklıma gelmemişti. İlk mumu kız arkadaşımın bana yeni yıl hediyesi alması ile farkettim diyebilirim. Çünkü hiç görmemiş ve kullanmamıştım. Yıllar sonra seve seve mağazalarda gezip aldığım mumu bir workshopta yapabilme imkanı olunca ne diyeyim çok sevindim. Sevgili Fatoş Vayni Şahin hanımın beni daveti ile gittiğim "Kendi mumunu kendin yap." workshopu oldukça heyecanlandırdı. :)

Horizon Mum hayatımda gördüğüm en çok çeşit ve güzellikte mum çeşitliliğini el yapımı tek tek yapan müthiş bir firma. Fotoğraflarda gördüğünüz her mum el yapımı ve dev bir ürün yelpazesinin belki de yüzde biri...
Tüm blogger arkadaşlarla önce Engin bey'in mum yapımında kullanılan malzemelerini ve ayrıntılarını dinledik. Parafinin kalitesi, toz halindeki starik asit, granül mum boyası, yağ bazlı kokular. Parafin 304 veya 305 numara ve yağ oranı 0,1 olmalıymış. Dünyanın en iyi parafini alman parafiniymiş. İyi parafin ve starik asitin is oranı az olurmuş. 1 kg parafinde %10 starik asit kullanılır diyor. Asit mumun ömrünü uzatır. Ayrıca fitilden bahsetti. No. 8'den 30'a kadar varmış. Kokuyu ise 1 kg parafine 20 cc koku atılırmış.Parafini benmari usulü eritiyoruz mum yapmak için. Bu şekil eritmek hem daha sağlıklı hem de tehlikesiz. Yanma ihtimali olabilir direkt ateşe temas ettiğinde veya belli bir sıcaklığın üzerine çıktığında. 80-85 C parafini eritiyoruz. Cam kalıp kullanılacağı zaman 100 C'de olması gerekiyor.
Benmari usulü erimiş parafin ve renkli parafin.

Bizlere verilen ucu düğümlü iplikleri 1 dk arayla dik biçimde boyasız parafine batırdık.
En sonunda 2 defada kırmızı boyalı parafine batırdık ve sonuç. Kilise mumu da denen bir mum yaptık. Ben çok sevdim. :)
Mumları süslemek için stickerlar. Bayıldık. O kadar çok çeşit var ki! :)
 Kızlarla kendi mumumuzu kendimiz yapmak için hengameli bir çalışma içerisindeyiz. :)
Kendi tasarladığım güzel bir mum. :)
Ve günün finali.

Mum eğitimi almak isteyen arkadaşım için bilgi istedim. Meğer her cumartesi günü zaten kurs varmış. Güneşli de olan bu mekan ulaşılabilir bir yerde. Telefonla 444 3 180 no'dan randevu alabilir veya info@horizonmum.com adresinden bilgi alabilirsiniz.
Bu kit ile kendi mumumuzu kendimiz evde yapmamıza imkan veren bu güzel hediyeye bayıldım. Kimbilir neler yapacağım. :)
Bu özel günü bizlere organize eden Fatoş hanıma, bizlere kurs veren Engin bey'e ve bizlere kapılarını açan Horizon Mum'a hediyeleri için ve herşey için teşekkür ederim. :)

4 yorum:

  1. Cook guzel bir etkinlikti gercekten cok eglendim bende kendi adima. Ayrica tanistigimizada cok sevindim ;)
    Sevgiler
    Www.seleninevcilikhayati.com

    YanıtlaSil
  2. Cok güzel bir etkinlik olmuş canım...
    Aynı keyfi yaşamanın verdiğı mutlulukla okudum yazını kalemine sağlık yada 😊(klavyene )
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım ben de seninle bir etkinlikte olmak isterim. Özledim. Çok teşekkürler ziyaretin ve yorumun için, sevgiler. :)

      Sil